24. 5. 2024
Pojďme si hrát!

Ptáčci to roztáčí, koník se diví. Stačí pár kostiček plných tvarů a barviček. A už si z nich stavíme, zkoušíme, tvoříme. Jde nám to od ruky, jsme jako diví!

KUTULU jsou kreativní hračky pro nejmenší i pro trochu větší děti. Ale víte co? Vyhraje si s nimi celá rodina, od starší ségry po dědu. I rodiče nám říkají, že jim poctivé dřevěné hračky dělají radost – ať už jako dárek k narození dítěte, k jeho sedmým narozeninám, anebo třeba od babi za vysvědčení. 

Koníkova krasojízda, kutálení ptáčků i stavění se sadou XYLONAUT mají leccos společné. Všechny naše hračky se točí kolem jasných barev a geometrických tvarů, probouzejí fantazii, dají se mezi sebou kombinovat, a navíc něco vydrží. Vyrábíme je totiž ručně z kvalitního bukového dřeva. Pak je pečlivě omalujeme a posíláme do světa.

•  •  •

Nejlepší hračky pro děti jsou podle nás ty, které rozvíjejí kreativitu a zároveň kognitivní funkce. Tak se zrodil i XYLONAUT – sada 16 kostek s 54 barevnými plochami, ze kterých se dá složit třeba žížala. Nebo zmrzlina. Nebo vesmírná loď… Nejlepší je začít skládat obrázky podle návodu. Kdo se to naučí, postupuje do vyšší ligy a může vymýšlet a kombinovat sám! Jak to udělat, aby všechno pěkně vyšlo? Rada zní: začni od žlutý!

Držte si klobouky: pro rebely, co nehrají podle návodu, ale i pro nejmenší členy rodiny, tu máme spoustu dalších možností. Postavte vysokánskou věž. To je panečku výzva! Navrhujte silnice a stromořadí, a jestli už se trochu vyznáte, postavte k nim dopravní značky. Schválně, jestli najdete trojúhelník nebo sestavíte kruh.

Při tom všem si děti potrénují motorické dovednosti, logické myšlení, schopnost soustředění, řešení problémů nebo sociální interakce. Vyhrají si stejně dobře samy, s kamarádem na návštěvě nebo u babičky na hlídání. Víc hlav víc ví. Ale psst, něco vám prozradíme. Kognitivní funkce bychom měli cvičit v každém věku. Takže tati, teto, babi, dědo – alou hrát!

•  •  •

Na XYLONAUTovi nás moc baví i to, jak ladí k ostatním hračkám. Koníci HIPO můžou kostky vozit jako náklad: bílé diamanty, modré safíry, červené rubíny… Nebo jsou to snad koláče a homole cukru? K obědu jim můžete sestavit jablíčko a ptáčkům PI-PI zase žížalu. A pro všechny mrakodrap, palác, stavení nebo hrad s barevnými okny.

XYLONAUT taky tvoří dynamické duo se stavebnicí BRIKULO. Klidně všechny kostky smíchejte na jednu hromadu! Děti se s nimi naučí barvy, geometrické tvary a zlomky – ani nebudou vědět jak. Při hraní to jde totiž do hlavy samo. Jak vypadá půlka kruhu? A jak půlka půlky? A hele, čtvrtka! Ukaž, co ještě umíš?

•  •  •

KUTULU jsou české dřevěné hračky vhodné i pro nejmenší. PI-PI a HIPO jsou kolekce hraček pro děti od 3 let, stavebnice XYLONAUT a BRIKULO jsou certifikované už pro děti od 1 roku. Pořídíte je na našem e-shopu i v obchodech zaměřených na design a dřevěné hračky v Praze i dalších českých a světových městech.

Foto: Adriána Vančová